Ahad, 27 Februari 2011

Rumah ALLAH

Aku pun hairan..sehairan-hairannya..semasa aku singgah untuk menunaikan solat Zohor di salah sebuah pasaraya yang terkemuka di Klang..pasaraya T....,alangkah syahdunya mata dan hati ini bila lihat keadaan suraunya..apa!takde bajet ke?dengan bumbung terkopaknya,dengan kaca berteraburannya..untung berpuluh ribu!apa!takde staff melayu atau bangsa Islam ke?
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

a famosa


26/2/2011,santai bersama keluarga di afamosa water world..jika nak tunggu aku bawa sendiri,alamatnya takdelah..kos tinggi..mujur company ada subsidi sikit duit tiket..demi anak isteri aku bawa mereka..lama juga tak bawa mereka bersiar atau beriadah bersama..sesekali tak jadi masalahlahkan...kat sini,kami tak habiskan banyak masa..cukuplah sekadar mereka puas berendam..pastu gerak ke sg.nibong..jalan-jalan juga...kepada anak isteri..terima kasih..ayah happy hari ni..love u all 4 ever..

Jumaat, 25 Februari 2011

3 RASA

Alhamdulillah..hari ni ada rezeki.rakan sekerja aku bagi ikan siakap,hasil pancingnya..apa lagi..3 rasalah..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Hidayah..

Alhamdulillah,malam tadi berkesempatan menunaikan solat berjemaah maghrib dan isyak di surau ini..bacaan yaasin juga.salah satu program ku,beramal serta eratkan hubungan silaturrahim di kawasan jagaan aku..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Khamis, 24 Februari 2011

Malaysia vs Pakistan

Malam tadi gamat juga umah aku..walaupun cuma kami anak beranak aje..gara-gara Malaysia vs Pakistan lah ni..wife aku pun turut serta menyumbangkan suaranya bersorak..hehehe..sampaikan lepat ubinya,ditinggalkan seketika..tahniah team Harimau Malaya..tahniah juga kat wife aku kerana berjaya buat lepat untuk bekalan aku pagi ni..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Mantap!

Buat julung kalinya,satu usaha sama antara team aku dengan unit CPJ IPD Kuala Langat bekerjasama banteras jenayah malam tadi..sempat gak periksa "rumah bawah jambatan"..pengalaman baru ni..keadaan semua terkawal..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Rabu, 23 Februari 2011

Teropong ajaib..

Tahap kebosanan yang teramat sangat..makin lama makin banyak tugasan.lebih-lebih lagi bila time cukup bulan ni..bagi meredakan ketegangan mindaaa..baik buat camni..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Selasa, 22 Februari 2011

Isnin, 21 Februari 2011

terima kasih...


Jutaan terima kasih aku ucapkan buat "follower"laman blog aku yang ke 51..hajjah hanim..

Sabtu, 19 Februari 2011

Suratan atau kebetulan

Aku redha..terima kasih kepada yang membantu.
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Jumaat, 18 Februari 2011

kebanggaan KAMI di semenanjung


Alhamdulillah..syukur bila lihat nama anak buah aku terpapar di atas signboard.Terpapar di PAPAR,Sabah..Terpapar kerana kejayaan hasil dari titik peluhnya selama ini.Setinggi-tinggi signboard itu..maka tinggi lagi harapan kakak serta abang aku yang ingin lihat kejayaan anak mereka.namun ianya telah terbalas..kami semua turut tumpang gembira dengan kejayaan ini,mudah-mudahan ianya menjadi pembakar semangat buat anak-anak aku khususnya..aku tak mahu dia jadi seperti aku,belajar tak tinggi..

tapi aku rasa kakak serta abang aku kali ini SUDAH mampu melebarkan senyuman di atas kejayaan anak-anak mereka..e-qin,athirah dan aiman...TAHNIAH...

Kalau aku ada RM7 ribu..

Agak mustahil juga aku dapat kumpulkan wang sebanyak itu dalam waktu ini..bukan apa..duit tu untuk biayai program aku sepanjang tahun ni,terutama program kemasyarakatan....nak minta peruntukan..ermmm..pengalaman lampau buat aku serik..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Khamis, 17 Februari 2011

tak serik-seriklah....


TELOK DATOK - Ibu bapa dinasihatkan supaya mengawasi anak mereka terutama pada waktu petang berikutan terdapat aduan berkenaan seorang remaja lelaki berusia sekitar 20-an yang menaiki motosikal jenis Honda EX-5, sering mengambil gambar anak perempuan menggunakan telefon bimbit. Ketua Unit Skim Rondaan Sukarela (SRS), Kawasan Rukun Tetangga Taman Seri Telok Datok, Zawalajam Mashod berkata, pada hujung tahun lalu, suspek pernah ditahan pihak SRS kerana mengambil gambar sekumpulan remaja perempuan. Menurutnya, kini difahamkan sekali lagi remaja berkenaan menunjuk serta menyuruh remaja perempuan memegang kemaluannya sehingga menyebabkan kerisauan kepada ibu bapa penjaga. “Dalam pada itu, suspek juga sering menghampiri mangsa atas alasan hendak bertanya alamat yang ada di dalam telefon bimbit tetapi apa yang tertera di skrin telefon ...klik di sini...http://www.sinarharian.com.my/sh/selangor/content/story8764486.asp

Selasa, 15 Februari 2011

Bila main 10 round

Perhhh..tulah hakikatnya..tak pernah-pernah main badminton 10 round..akhirnya badan aku sakit-sakit hari ni..mujur public holiday..biasa,2,3 round aje..hahaha..tapi tak kisahlah..janji aku bersenam..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Isnin, 14 Februari 2011

بِســمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمآللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ وَ عَلۓِ آلِ سَيّدنَآ مُحَمَّدٍ آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Kisah Apam balik..

Semalam,semasa aku pulang dari rumah mertua,sempat jugak aku singgah kat pasar malam yang terletak di.........teringin bebeno nak pekena apam balik..cari punya cari..akhirnya jumpa..belilah 6 keping yang nipis punya..sampai umah,seteleh selesai solat maghrib,cadang nak pekenalah..tiba-tiba..terbantut..sebabnya..alahai..rasa tepung dan sebiji jagung aje..yang lain..tak terasa..alahai..
Kepada peniaga tu..nak untung pun janganlah buat cara begini ye..tak rugi pun..jika kau ikhlas..Allah lagi ikhlas beri kau rezeki..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Ahad, 13 Februari 2011

kunta 2011

Alhamdulillah..aku puas bila lihat anak-anak muridku ini tadi..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Sabtu, 12 Februari 2011

belajar terus belajar

Alhamdulillah,dapat juga melapangkan masa turun ke gelanggang Telok Datok pada petang ini.mana yang aku tahu,aku turunkan kepada anak-anak muridku..sambil tu juga aku belajar juga..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Jumaat, 11 Februari 2011

Musafir di dunia

Jumaat (11/2/11),syukur tamat sudah waktu mencari rezeki..dan akan tiba pula waktu bercuti..sabtu,ahad dan selasa (public holiday)namun aku sambung cuti pada hari isnin..
Tamat juga episod minggu ini..minggu yang banyak dugaan dan rintangan ke atas diri aku ini,namun syukur juga aku dapat atasinya..walaupun perit,namun tetap aku laluinya juga..ada juga dalam pemikiran aku,aku dah "penat"dengan semua ini..hinggakan aku merenung jauh mencari sesuatu jawapan yang tak pasti..dimana silapnya,dimana betulnya..
Setiap insan punyai masalahnya tersendiri..benar,hidup ini ibarat putaran roda,sekejap di atas..dan sekejap di bawah..kini aku berada di fasa bawah..
Aku tak sesal atas apa yang berlaku,ada hikmahnya..aku percaya qada dan qadar dariNya..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Ubat Demam Panas..

Ermmm..nak suruh makan ubat demam terpaksalah buat macam ni..hehehe..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Khamis, 10 Februari 2011

Menyusahkan betul-MAXI$

Akhir bulan Jan 2011,aku terima call dari maxis centre..offer broandband punya promosi..memang menarik dan menjimatkan..maka aku bersetuju untuk ambik promosi tu.tapi mereka suruh aku pulangkan broadband lama..aku kata ok..
Maka 1/2/2011,aku pergi ke centre Klang untuk pulangkan broadband lama tu..nak tau apa katanya bila aku kat kaunter."Encik buat apa ambik dengan hq,nanti susah jika ada hal"ye tak ye gak..cha ya nun alif ni kata lagi,nanti bila broadband yang hq pos sampai,terus pulangkan kat centre,dia boleh tolong potongggg.
9/2/2011-aku korbankan waktu lunch semata-mata nak pulangkan broadband yang diterima pada 8/2/2011melalui Skynet ke centre Klang.
Kesusahan aku bermula,pabila cha ya nun alif ni call aku semula..tak boleh potong sebab aku tak aktifkan.CAMNE AKU NAK AKTIFKAN SEDANGKAN AKU TAK GUNA LAGI!apa susah sangat ni,aku pulang FULL SET kira oklah tu,tak payahlah nak aktif-aktifkan.Ni tak!terpaksa call HQ minta aktif kan.Kesusahan datang lagi.aku dah tension ni,bila HQ minta macam-macam no yang aku tak tahu.Hinggalah hari ni 10/2/11..aku terpaksa ambik half day nak settlekan hal ini.KAN DAH MENYUSAHKAN AKU!BENDA SENANG NAK SUSAHKAN ORANG LAIN BUAT APA!
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Ahad, 6 Februari 2011

Kalaulah ada modal

Semasa berada di Sg.Nibong tempoh hari,aku berkesempatanlah lawat sambil beli Otak-Otak Batu Pahat.Perh!memang lazat dan enak sekali.Telah diberi peluang untuk lawat serta mengetahui cara-cara membuat otak-otak ni.Kalaulah ada modal,mau aku jadi pembekalnya...
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Sabtu, 5 Februari 2011

Musafir di Tahun Baru Cina

4-5hb Feb,aku sekeluara ke Sg.Nibong,Johor,berjalan serta ziarah keluarga di sana.
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Jumaat, 4 Februari 2011

Khamis, 3 Februari 2011

mashod bajuri..dalam kenangan....


Tanggal 3/2/2011..maka genaplah usia 25 tahun pemergian abah..sesungguhnya ALLAH lebih meyayanginya..abah..aku rindukan mu..belum puas aku kecapi nikmatnya mempunyai seorang abah..namun aku pasrah..ketentuan dari Nya..Al-Fatihahhh...

Rabu, 2 Februari 2011

Tawaran terhad!

Sapa nak angkat tangan?mari-mari..jangan lepaskan peluang terhebat ini..
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

Selasa, 1 Februari 2011

Dato'Najib...

agak terkejut jugak bila terima e-mail ni..29 Jan 2011..alhamdulillah,aku antara 1juta lebih raknyat Malaysia yang menerima e-mail dari PM

Salam 1Malaysia!

Saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru Cina buat seluruh rakyat Malaysia, khususnya bagi mereka yang akan menyambut perayaan yang penuh dengan kemeriahan ini.

Setiap kali tibanya perayaan ini, saya masih terbayang kemeriahan dan keceriaan yang saya lalui semasa kecil. Sudah pasti saya tidak akan ketinggalan mengikut ibu bapa saya menziarahi rakan-rakan beliau yang berketurunan Cina. Makanan kegemaran semasa musim perayaan ini semestinya kuih kapit, kuih bangkit, tat nanas, kerepek "ngaku" manakala limau Mandarin sering menjadi pilihan utama. Teringat juga, sewaktu kecil adakalanya saya dihampiri oleh rakan-rakan ibu bapa yang menghulurkan angpow. Tetapi sekarang, suasana sudah berbeza. Hidangan sudah berubah, pelbagai juadah seperti sate, ais kacang, mi rebus dan maruku juga disediakan.

Semoga di Tahun Arnab ini, kita akan sentiasa berada dalam suasana penuh kemakmuran, kebahagiaan dan juga dianugerahkan kesihatan yang sempurna.

Selamat Tahun Baru Cina, Gong Xi Fa Cai!


Ikhlas daripada
Najib Razak & Keluarga




Salam 1Malaysia!

Happy Chinese New Year to all Malaysians who celebrate this auspicious event.

Each year as the season draws near I am reminded of the excitement and merriment I experienced as a child during Chinese New Year. Mum and dad would visit our Chinese friends, and I would always tag along. I always look forward to savouring the many delicacies, favorites being kuih kapit, kuih bangkit, pineapple tarts and "ngaku" crackers, with Mandarin oranges always on top of the list. A wide smile would cross my face when I received "angpows" from my parents' friends. Today, the celebrations have grown to include sate, ais kacang, mi rebus and maruku even!

May the Year of the Rabbit bring blessings of much happiness, good health and prosperity always. With new beginnings comes new opportunities and as we usher in the Lunar New Year, it is my sincere hope that you achieve success and satisfaction in all your undertakings. Your accomplishments are reflective of our nation's triumphs, and may we always excel beyond expectations!

Gong Xi Fa Cai!


From
Najib Razak & Family

piwiiiiittt!!

Syukur alhamdulillah..tanggal 1/2/2011,anak buah aku ni dah mula bekerja di salah satu restoran yang terkenal di Negeri Bawah Bayu..belajar berdikari ye..baguihhh..rasanya gaji pertama jatuh pada akhir bulan ni..so,sempatlah nak beli hadiah pada 3/3/2011 ni..hahaha.Kepada Eqin...selamat menjalankan tugas ye..

Nak gak jimat

Hari ni aku nekad,aku batalkan broadband maxis aku..hahaha..lagi pun aku dah guna bb unlimited pulak..so,watpe aku nak bayar 88 sebulan untuk broadband tu..maka aku ke maxis klang,rupanya ada tawaran lagi,dgn hanya rm48..aku dapat gunakan broadband tu dgn kelajuan yg sama..so..apa lagi,nak gak jimat
Sent by hj.zawal from my BlackBerry® smartphone

JUGA TOLONG KLIK KAT SINI