Rabu, 14 Oktober 2009

Trip to Penang_Azhan's Version

Perjalanan pergi yang menyeronokkan, konvoi 3 kenderaan. Alhamdulillah, semua selamat sampai (& pulang). Sarapan pagi di RNR rawang yang menyelerakan!

Thank you Mak Alang sekeluarga -atas hospitality keluarga di Penang. Lama tak jumpa pak Long, masih kacak rupanya!

Faaris & Faaiq enjoy tengok lembu, taliair & bendang - secara live! mereka juga terhibur dengan 'pertunjukan udara' oleh TUDM! kata Hj. Din, memang dah plan airshow tu untuk wedding Ijah, haha.

Uji, emak, Tok Tan, Pak Tam, Pak Andak - berziarah pula ke rumah sedara2 di sana. Acon pulak, berziarah rumah ipar-duai.Kami 'tertinggal kapal'!

Cadang nak rest jer kat Sri M'sia, akhirnya - bermalam. ini semua gara2 'ugutan' oleh Hj. Din. Malamnya, kami di bawa merentasi Penang bridge (first time untuk Lyn, Faaris n Faaiq), dijamu di 'restoran berputar Penang'. (Lebih syok lg kalau Faaris tak 'mergolah').

Ronda2 lagi dengan (brand new IMPUL), ke padang kota baru & lama, queens bay, sampai kami tertidur2 (dalam mpv yang cukup selesa itu).
Tak jadi naik feri. may be next time. TQ lg skali, Hj. Din!

Perjalanan pulang, sesat sekejap, menghala utara! Lepas dapat direction dari GPS (Hj. Din lagi lah), perjalanan pulang kami smooth. Lyn drive, dr bkt gantang sampai tapah. seronok dia lalu terowong & merentasi laluan bahaya sebelum tunnel tu!

Singgah Restoran jejantas Sg. Buloh, makan (Faaris muntah)& terus sampai rumah (singgah Alam Medic dulu, Faaris demam. Rindu angin Penang kut!)

In short, it was a wonderful journey to Penang (after so many years!) We had a great time. Thanks Hj. Din & all.

1 ulasan:

Amietz @ f.kay berkata...

wawawaaa... tak penat ke .... heheh cian bebudak tu .. sampai demam-demam ...
kot tak singgah makan nasik kandaq yg femes tu kottt...

1001 makna...

Foto-foto ini aku ambil sewaktu sambutan Hari Keluarga Al-Bajuri kali ke 41 pada 25 Disember 2014 yang lalu.. Entah kenapa aku suka ambil ga...