Sabtu, 11 Julai 2009

Wa Kena Beb...

Wa kena beb..kereta aku dengan TIDAK sengajanya telah menyondol sebuah kereta Proton Wira.Aku baru keluar dari Hospital Banting pada masa ini untuk menghantar Adriana Amni membuat pemeriksaan "kuning"...Sampai di depan Pejabat Pos lama aku terpaksa berhentilah..yelah dah lampu merah..kenalah berhenti..Di depan aku memang ada kereta Proton ni..Lampu pun hijau..kereta depan mula bergerak..aku pun bergeraklah sama.Tiba-tiba dia brek mengejut!Motor pengiring PDRM yang mengiringi sapa tah lalu..dan marshalnya berhenti ditengah2 jalan...Nasib baik aku tak laju lagi..Namun benda nak jadi...maka aku tersondollah kereta Wira ni..Allah! Jerit ku...Keluarlah empunya kereta tu..aku pun keluar sambil pohon kemaafan..agak kasar juga abang ni tadi..aku salah..mengaku dan pohon maaflah.sebab manalah aku perasan ada polis lalu,sebelah kiri aku terlindung dengan sebuah lori..Kami pun park kat tepi,aku sekali lagi jumpa dengan abang ni..aku cakap aku baru keluar dari Hospital bawa anak aku..Memang aku tak perasan.Dia cool..Dia tanye aku bawa sapa dalam kereta..aku cakaplah bawa anak aku yang berusia 5 hari...Dia pun minta maaf gak kat aku kerana kasar..Kesudahannya,aku minta no handpone dia dan dia ambik nombor aku..aku cakap abang antolah kat kedai nanti bil kat aku..Syukur tak rosak banyak..bumper sikit aje jatuh..agak aku clipnya je yang patah...

Kepada brother tu,jika ada terbaca blog aku ni,percayalah aku pohon maaf banyak2...aku memang tak perasan langsung..Kepada pengiring tu..hati-hatilah bawa moto..kerana kaulah aku kena...nak salahkan dia pun tak boleh gak...kerja dia..

Dugaan............

Jam 12:05 t/hari,lokasi:Lampu Isyarat (Depan Ongking Electrical Banting)

5 ulasan:

zai berkata...

Salam Zawal..
Mmg benar kata orang tua2, Malang mmg tak berbau..apa pun kalau dah namanya pemandu tu..mesti ramai yg mengalami keadaan macam ni..akak pun dah terbiasa sangat dah..mcm2 pengalaman dah lalui kat jalanraya ni..yg penting nyawa kita dan keluarga selamat itu yg lebih penting, harta dan duit boleh dicari tapi nyawa...walaupun patah tumbuh hilang berganti kata orang tua2 tapi yg tumbuh tu pastinya takkan sama dgn yg patah..betul tak ? Semoga adik zawal akan dilindungi Allah sentiasa...Amin

Fadhlah berkata...

ala bro...tarak hal la tu...freee jer tu..bukan jahanam apa2 pon...

Amietz @ F.Kay berkata...

isk ... nasib baik takde ape ape .. mmm ...pesanan penaja : berhati hati di jalan raya (utk korang n aku sekali)...

zawal berkata...

Fadhlah:
Bumber jatuh sikit aje..Taktaulah kalu dikasi tukar baru..

Amietz@F.Kay:
Alhamdulillhah...memang dah berhati perut dah tu..nasib baik adriana amni duduk belakang

apa pun TQ atas keperihatinan anda

zawal berkata...

To Kak Zai..
Terima Kasih kak atas doa akak..

JUGA TOLONG KLIK KAT SINI