Ahad, 26 Julai 2009

Pancing..oh pancing

Hari ni,walaupun jadual aku agak terhad,namun sempat juga aku lari ke Kolam Pancing Kampung Delek..Heheehee..bukan aku yang mancing..cuma penuhi undangan teman sepejabat aku.Sebab hari ni  ada pertandungan..kecil-kecilan aje..nak eratkan hubungan silaturrahim antara kami..Bukan senang nak kumpulkan kami ni..maklumlah masing-masing agak sibuk dengan urusan sendiri.Jadi,hari nilah masa yang sesuai untuk santai..Mujurlah masa aku sampai tadi,mereka belum habis lagi..maklumlah lewat sampai..namun apa yang penting,aku datang juga...

(Yahya serta anak-anaknya..apalah yang Kok Meng gelakkan tu)

(Hj.Kamal..sabar menanti..)

(aik..mana punya askar ni..la Shahrul rupanya..Zamri..apa ke halnya tu)

(J.Iskandar..kaki pancing juga ni...sebut je kolam mana..pasti ada dia)

(Kak Fiza,selaku juru timbang ikan)

(aik..macam kenal jer..SMS abang ke..hehehe...)

(Terima kasih sudi hadir ..harapan agar dapat sponser hadiah tahun depan)

(aksi JUARA kolam..Razif..jangan tak datang kerja sudahlah zif)

(Ni my Boss..kaki pancing gak..tq boss...kerana beri ikan siakap kat aku)

(antara hasil pancing rakan-rakanku...fresh wooo)

(Abg.Man dan hasilnya)

(aksi bakal juara..Mail dan Bahar..)

(aku diberi penghormatan untuk mencabut undi lucky-draw)

(Wah..Shahrul rupanya yang dapat hadiah ni...)

(Bee Wan,antara yang luck hari ni)

(Mr.Lee juga ada luck.hahahaha)

(Boss aku menyampaikan cenderahati serta seekor ikan kepada ku)

(Juara..menerima wang tunai RM300 dengan berat ikan 3.4kg)

(Tempat kedua,juga menerima wang tunai,berat ikan 3.3kg)

(aksi spontan Boss kami...)

(Para pemenang bersama ikannya)

Ucapanku,

Tahniah kepada yang menang.yang kalah biasalah adat..Terima kasih kerana undang aku,maaf lewat.Harap aktiviti sebegini dapat diteruskan..

Wasssalam


4 ulasan:

zai berkata...

Salam Zawal..
Wah bestnyer..seme pakat2 dapat pancing ikan besar2 nie..kalau zawal nak tahu dulu kak zai dan husband mmg giler memancing sampai kulit naik gelap..tapi sekarang dah kurang sbb dah berpindah tempat jauh dari laut...

Rindu plak kenangan sewaktu memancing dulu...hukhukhuk

zawal berkata...

Wsalam kak zai,
Wah..rupanya akak kaki pancing juga yer..pancing n kn banyak sabo..org mcm sy ni tak bole pancing..kurang sabo..hahahaha

Fadhlah berkata...

nakkk wat private blog..detail tolong baca ntree padlah ekkk..
akukidik@gmail.com

CiKaDaK berkata...

Cehh..g opis kunun...

1001 makna...

Foto-foto ini aku ambil sewaktu sambutan Hari Keluarga Al-Bajuri kali ke 41 pada 25 Disember 2014 yang lalu.. Entah kenapa aku suka ambil ga...